Era Tehnologiei – Educația Copilului în 2022

Spune “Da!” educației

Era tehnologiei - educatia copilului

Despre era tehnologiei și educația copilului

În zilele noastre, mai mult decât oricând, se observă evoluția rapidă și inevitabilă a tehnologiei. Dacă arunci o privire pe lângă tine, vei sesiza nivelul ridicat de tehnologie care se află în jurul tău. O parte dintre aceste device-uri au devenit indispensabile traiului de zi cu zi. De exemplu, tu ai putea să-ți imaginezi viața fără telefonul mobil? 

Într-o lume ca aceasta s-au născut copiii Generației Z. Înconjurați de telefoane, tablete și laptop-uri, aceștia au parte de o copilărie semnificativ diferită față cea de odinioară. Din acest motiv, trebuie acordată o atenție deosebită impactului tehnologiei asupra educației copilului.

Însă, oare putem privi aceste schimbări ca pe o oportunitate, o ocazie de a forma adulți dinamici și sociabili, pregătiți să facă față erei digitalizării? 

Răspunsul este Desigur!.

Totul pornește de la vârste fragede, cu educația copilului timpurie, primită de la părinți, profesori, tutori. Importanța acestei perioade este dată de stimularea corectă a copilului. O astfel de educație duce la o dezvoltare prosperă a viitorului adult. 

Din primele luni de viață, bebelușii absorb ca un burete tot ce este în jurul lor. Poate că, pentru un nou părinte, acest lucru pare greu de crezut. Știai că prima formă de empatie este vizibilă încă din primele zile de viață ale copilului prin plânsul simultan cu alți bebeluși din maternitate? Aceștia simt emoția și se întristează la rândul lor. 

Ani de studii și cercetări, demonstrează importanța acestei perioade și necesitatea îndreptării atenției către educația copilului. Echipa de cercetători de la Universitatea din Michigan și cea din New York susțin această afirmație și oferă noi descoperiri referitoare la educația primită la vârste fragede: https://www.ffyf.org/new-research-demonstrates-the-importance-of-early-learning-and-what-comes-after/

În acest sens, înțelegem cât de importantă este comunicarea și educația copilului de la vârste fragede, dar și cât contează lumea în care se nasc copiii. Inevitabil, aceștia vor privi cu ochișori mari mămica care stă pe telefon, bunica care pornește aspiratorul SMART și tatăl care își petrece timpul pe tabletă.  Nu putem schimba aceste lucruri, însă putem ajuta copiii să pășească cu dreptul în această lume și să dobândească abilitățile necesare secolului 21

Fiecare perioadă necesită o stimulare corespunzătoare vârstei. Enumerăm mai jos câteva dintre aceste perioade și activitățile care le adaugă valoare.

  • 6 luni și 2 ani – comunicarea cu părintele – construirea unei relații 
  • 2 ani și 3 ani – dezvoltarea prin explorare:  https://fastrackids.ro/dezvoltarea-prin-explorare-la-copii/ 
  • 3 ani și 4 ani – dezvoltarea constructivă a creativității
  • 5 ani și 8 ani – stimularea minții tinere – descoperirea lumii

La aceste perioade de maximă receptivitate, adăugăm câteva abilități esențiale pentru copiii secolului 21 : gândirea critică şi abilitatea de a rezolva probleme; colaborarea în diverse reţele; agilitate şi adaptabilitate; iniţiativă şi spirit antreprenorial; comunicare orală şi scrisă eficientă; abilitatea de a accesa şi analiza informaţia; dezvoltarea curiozităţii şi a imaginaţiei.

Dacă ținem cont de aceste perioade esențiale în educația copilului și de abilitățile esențiale erei tehnologice în care s-au născut cei din Generația Z inevitabil vom forma gânditori puternici și independenți, pregătiți de un viitor plin de oportunități.

Toate acestea fac parte din filosofia FasTracKids. Pornind de la educația complementară timpurie și importanța acesteia în zilele noastre, am dezvoltat programe potrivite fiecărei perioade. Fiecare program FasTrack se centrează pe dezvoltarea și stimularea corespunzătoare vârstei. Spre exemplu, pentru perioada 6 luni – 2 ani, avem programul Signing, un curs despre și pentru relația părinte – copil. Și astfel, pentru fiecare interval, avem un program potrivit (…plus multe alte programe surpriză).

Era Tehnologiei - educația copilului

În comunitatea FasTracKids, ne dorim să educăm copiii CUM să gândească, nu CE să gândească. Astfel, îi pregătim pentru era tehnologiei, nu îi ferim de aceasta. Este important să formăm gânditori care să înțeleagă lumea din jurul lor. Aceasta este lumea care le oferă cele mai multe oportunități de a face schimbări. 

Acum avem totul la îndemână, adesea la un click distanță. Important este să știm cum să folosim tot ce ne este oferit pentru a contribui la o lume mai bună.

Alături de noi, copilul tău crește frumos, ne adaptăm perioadei tehnologiei și ne bucurăm și de jocurile copilăriei! 

Alegem împreună programul potrivit și ne pregătim pentru un viitor strălucit! Hai să ne descoperi! https://fastrackids.ro/despre-noi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *