Comunicarea cu bebelușul tău și alte beneficii ale Atelierului de Signing.

La atelierul de comunicare prin semne – FasTrack Signing – ne propunem să vă ajutăm să îmbunătățiți comunicarea cu bebelușul vostru chiar înainte ca acesta să se poată exprima în cuvinte pronunțate.

Însă, odată ajunși efectiv la acest atelier, veți descoperi că el înseamnă mult mai mult și că beneficiile lui sunt de extrem de consistente. Iată câteva!

Ascultă și înțelege ceea ce îți transmite bebelușul tău. Este semn de iubire și respect.

Un copil înțeles este, mai întâi de toate, un copil care știe că este ascultat.

Părinții care își ascultă copilul atunci când el are ceva de spus, chiar și lucruri care pot părea nesemnificative, sunt părinții la care adolescentul va apela prima dată atunci când va simți că are probleme sau când va dori să discute aspecte importante din viața sa.

Este, poate, dezideratul dintâi al oricărui părinte. Să știe că este oaza de liniște a copilului și că va veni să i se destăinuie în momente fericite, dar mai ales în cele grele.

La orele FasTrack Signing începem cu pași mici. Învățăm despre comunicarea cu bebelușul, prin folosirea semnelor corespondente ale cuvintelor pe care le folosim zilnic în rutina noastră. Cuvinte precum- te rog, mulțumesc, mi-e foame, mi-e sete, mai vreau, gata și multe altele- vă vor putea ajuta să înțelegeți mai ușor nevoile copilului.

Jocul de rol și cât de benefic este acesta.

Totul este o joacă. Dar nu este „doar” o joacă. Nu uitați, copiii învață și se dezvoltă prin joc.

Ora de Singing se bazează pe jocul de rol. Concret, cu jucării potrivite pentru vârsta lor, ei învață să gătească, să se spele, să hrănească un bebeluș și multe alte situații inspirate de viața reală. Iată de ce jocul de rol are efecte atât de pozitive:

  • Dezvoltă creativitatea și imaginația, abilități necesare pe toata durata vieții.
  • Ajută la dezvoltarea socială și emoțională, iar copilul învață despre cooperare, responsabilitate și empatie.
  • Copilul învață modele de comportament în diverse situații și despre puterea limbajului și a cuvintelor.
  • Copilul capătă încredere de sine asumându-și rolul propus și ducând sarcini la bun sfârșit.
  • Comunicarea cu bebelușul tău este vizibil îmbunătățită.

Crearea unei rutine

Probabil știți deja, copiii mici iubesc rutina. Ceea ce cunosc, îi face să se simtă în siguranță și le oferă senzația de control. Atelierul FasTrack Signing este, în sine, o rutină. 

Deși în fiecare săptămână, explorăm noi domenii- lumea de la fermă, forme, fructe și legume, etc. – ora este o succesiune de momente pe care copiii învață să le anticipeze și veți vedea cum le așteaptă mereu cu nerăbdare.

Timp împreună

Știm că petreceți mult timp împreună, dar aceasta poate fi o oră altfel. Acea activitate doar a voastră, fără alte distrageri, într-un mediu în care totul este destinat jocului și dezvoltării – comunicarea cu bebelușul prosperă.

Statistici și cercetare

Este demonstrat faptul că folosirea limbajului semnelor ajută la accelerarea neuronală a bebelușului. Astfel că, prin facilitarea folosirii semnelor de la o vârstă fragedă, copiii participanți la FasTrack Signing (https://fastrackids.ro/staging/cursuri/fastrack-signing/) vor ajunge să vorbească mult mai ușor.

Dacă ai ajuns până aici, înțelegem cât de importantă este pentru tine comunicarea cu bebelușul tău. Tot timpul, toată energia dedicată în zilele în care auzi doar “este prea mic și nu înțelege nimic”, vor radia în viitorul tânărului asumat, independent și fericit pe care l-ai susținut de la o vârstă fragedă.

Hai să ne cunoaștem! Contactează-ne accesând: https://bit.ly/3EEbmlr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *