Tehnologia a evoluat, iar în fiecare zi ne surprinde o invenție nouă, menită să ne facă viața mai ușoară. Dar v-ați întrebat vreodată cine este în spatele acestor noi evoluții tehnologice? Ei bine, sunt (încă) tot oameni. Sunt oameni cu un potențial și talent imens și o sete de cunoaștere uriașă, dar care au fost și ei la un moment dat copii. Iar atunci când au fost copii, părinți lor și-au propus să vadă care sunt acele abilități ale celui mic și când au văzut de ce sunt în stare, au continuat să le susțină această înclinație. Așa au ajuns să creeze inovații.

Partea bună pentru generațiile născute în ultimii ani, este că ei au un acces mult mai ușor către tehnologie și încă din primele vârste, părinții își pot da seama dacă aceștia sunt fascinați sau nu de cum merg lucrurile. Poate se întreabă cum funcționează acel telefon mobil și cum reușește personajul preferat să îi vorbească în spatele unui ecran, iar din curiozitate și sete de cunoaștere, dezmembrează telefonul. Acești copii nu trebuie pedepsiți, ci încurajați să testeze și să exploreze în medii controlate. Curiozitatea și creativitatea lor este unică. Pot fi următorii ingineri și revoluționari ai tehnologiei.

Astfel s-au născut aceste cursuri de robotică pentru a sprijini și educa copiii cu înclinații spre zona tehnologiei. Iată câteva motive pentru care ar trebui și tu să consideri un astfel de curs, dacă simți că și micuțul tău este pasionat.

  • Copiii învață cum merg lucrurile

Cei mici sunt fascinați de cum funcționează tot ce-i înconjoară: de la jucării, la telefoane, tablete, mașini etc. Curiozitatea lor este nelimitată. Cursurile de robotică le propun să își facă ei propria mașinărie, să descopere cum funcționează, prin intermediul blocurilor de programare.

  • Își dezvoltă spiritul de echipă și de competiție

Comunicarea și relațiile cu celelalte persoane sunt foarte importante, și trebuie dezvoltate în special când ești mic. La cursurile de robotică, copiii lucrează împreună cu alți copii în echipă pentru a crea roboțelul final și învață să se ajute unii pe alții. În sens pozitiv, devin și competitivi. Cel mai creativ roboțel este adesea apreciat, dar nu în așa fel ca ceilalți copii să se simtă defavorizați. Este important ca un copil cu merite deosebite să fie apreciat.

  • Sunt determinați să termine ce au început

A crea un roboțel nu e muncă ușoară. Necesită foarte multă atenție, concentrare și energie pentru a înțelege cum funcționează mecanismele carea duc la creerea unui robot. De aceea, cei mici învață să fie perseverenți, să nu se lase bătuți până nu obțin rezultatul final.

  • Învață prin joacă

Deoarece cei mici fac ceva care le place și de care sunt pasionați, nu vor simți că sunt obligați să învețe. Acumulează noi informații și își antrenează mintea pentru a pune cap la cap tehnici care duc la rezultatul final.

La FasTracKids, am creat un curs de robotică: FasTrack Robotics care incorporează aceste sfaturi alături de alte concepte la fel de interactive pentru copilul tău. Cursul este pentru copiii cu vârstele între 5 și 8 ani și implică procesul creativ de proiectare și construire a roboților, cu ajutorul cuburilor robotice Cublets. Cubleții sunt folosesc coduri tactile cu un program software în interior pentru a fi cât mai aproape de construirea reală a unui robot. Cursrul introduce gândirea computațională, o abilitate absolut necesară pentru generațiile ce urmează. De asemenea, sunt o introducere în educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), care încurajează copiii într-un viitor academic bazat pe științele exacte. Cursul durează 12 luni și se desfășoară o dată pe săptămână, timp de 90 de minute.

Un curs de robotică este o experiență interactivă și frumoasă pentru orice copil care prezintă interes în acest domeniu încă de mic. Nu ezita să-l înscrii și tu pe micuțul tău la un cursul FTK Robotics dacă acesta prezintă semne că este interesat de mersul tehnic al lucrurilor!

Dacă dorești mai multe detalii despre cum decurge o lecție la FasTracKids, aplică acum pe site pentru o lecție demonstrativă.

Nu uita să te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a primi ultimele articole în care descoperim împreună lumea celor mici!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *