Cum faci să pară fascinantă limba engleză pentru copii?

Spune “Da!” educației

Celor mici le place atât de mult să se uite la desene, dar multe dintre acestea sunt în limba engleză, iar pentru copii li se poate părea destul de confuz. Nu ar fi mai bine ca ei să și înțeleagă ce vor să spună personajele lor preferate?

Să nu uităm că la momentul actual, limba engleză este folosită în toată lumea și devine din ce în ce mai adoptată ca limbă oficială în mai multe țări, deci este cazul de a-i învăța pe cei mici încă de la început cum să stăpânească o limbă străină.

FasTracKids ajută copiii să își îmbunătățească engleza, ceea ce îi va ajuta să gândească și să interacționeze cu lumea din jurul lor mai bine.

Perioada optimă în care se învață fluent o limbă străină este înainte de 8 ani. La FasTracKids, îi ajutăm pe studenţi să devină cu adevărat bilingvi, prin accentul pe care îl punem pe abilitățile de citit, scris și vorbit în limba engleză.

Ce poți face pentru a-l îndrăgosti pe cel mic de engleză? Și ce face FasTrack English?

În primul rând, trebuie să fie, ca orice altă lecție de învățare, o experiență plăcută! Copiii trebuie să se simtă confortabil și să nu fie stresați sau să simtă presiunea negativă în procesul de învățare. Acesta este obiectivul principal și al educatorilor FTE (FasTracKids English) – link intern English: copilul va prinde cu drag de limba engleză și va veni cu plăcere, mai ales că vorbim despre copiii de la 4 ani la 8 ani. Limba engleză pentru copii va deveni un nou mod de a se distra.

Iată și alte câteva sugestii pe care le aplicăm la FasTracKids English, pe care le poți aplica și tu acasă:

1. Citim împreună cu el! Ce citim la FasTrack English?

Cititul este foarte important la orice vârstă și în orice limbă. Dacă citiți împreună, de exemplu seara înainte de culcare, copilul va asocia limba engleză cu un sentiment plăcut și o activitate petrecută cu părinții.

Fiecare lecție din anul 1 până la anul 3 de FTE conține o scurtă poveste audio însoțită de imagini. În anul 1 povestea este scurtă, de 4-5 propoziții și își propune să dezvolte abilitățile de ascultare ale copiilor, internaționalismul și curajul de a vorbi într-o limbă străină. În fiecare săptămână un copil dintr-o țară în care există FasTarcKids apare pe stația de învățare și se prezintă. Așa copiii ajung să ii cunoască pe Billy din America sau Ally din Australia.

În anul 2, poveștile devin mai “serioase”. Copiii învață să descrie imaginile din poveste, să identifice cuvintele din poveste și chiar să citească primele fraze.

Anul 3, este un exercițiu de listening și writing. Poveștile sunt mai lungi și studenții FTE demonstrează abilitatea de a asculta și a formula răspunsuri la întrebările adresate de stația de învățare.

2. Cântăm împreună cântecele în engleză!

Momentele muzicale sunt o altă componentă importantă în lecțiile FTE. Acestea sunt predate de stația de învățare interactiva și mai exact de un profesor nativ american. Mai întâi copiii sunt încurajați să salute, să se prezinte sau să spună câți ani au, apoi profesorul demonstrează, îi învață cântecul și la sfârșit, cântăm cu toții. Toate cântecele FTE sunt însoțite și de mișcări, pentru stimularea multi-senzorială a copiilor: vizual, auditiv și kinestezic.

Învățarea prin cântece este recomandată pentru a dezvolta abilitățile de ascultare ale copiilor, absolut necesare pentru învățarea unei limbi străine.

Ce puteți face acasă?

Cântatul este interactiv, cântecelele sunt amuzante și rămân foarte ușor în memoria celor mici. Rimele cântecelor în engleză sunt simple și transmit anumite emoții, fie că este vorba de cele destinate special celor mici sau fie că este vorba de piese autohtone. Este o activitate bună de apropiere cu cel mic, unde și părinții își vor îmbogăți cunoștințele. Doar gândiți-vă la cel mai popular cântecel în limba engleză: ”If you’re happy and you know it”. Deja știți continuarea și vă dă o stare de bine și energie. La fel va simți și micuțul când veți cânta împreună. Sau ”Old McDonald had a Farm”, unde cei mici învață despre ceva ce li se pare foarte adorabil: animalele! Limba engleză pentru copii este mai distractivă când un cântecel este însoțit de sunetele specifice ale animalelor!

3. Încercați o aplicație pentru învățarea limbii engleze

Jocurile în limba engleză sunt în multe cazuri, motivul pentru care cei mici măiestresc astăzi această limbă străină. Nu trebuie să fie un joc complicat, există multe joculețe potrivite și fascinante pentru cei mici. De exemplu, jocurile cu machiaje și îmbrăcăminte pentru fetițe, cu personajele din desenele animate preferate. Sau jocurile cu mașini pentru băieți. De asemenea, sunt și aplicații pentru învățare, cu povești și diferite teme.

Cum integrăm tehnologia la FTE?

Toată lecția FTE este va un magnet pentru copii prin prisma tehnologiei folosite: laptop, smart board și videoproiector.  Vocabularul este introdus sunt formă de imagini reale care pot fi manevrate prin atingerea tablei interactive. Aplicarea cunoștințelor se realizează prin jocuri pe smart board sub atenta supraveghere a instructorului. Copiii ating imaginile corecte, încercuiesc, formează perechi, alcătuiesc propoziții, potrivesc literele în cuvinte, etc.

4. Facem activități în limba engleză!

Jocuri de societate sau rețete de prăjituri, conversații cu ceilalți copii în limba engleză, toate ajută la dezvoltarea copilului. Engleza este mai ușoară când este folosită și în viața de zi cu zi. Astfel, și cel mic va fi pregătit să o folosească mai târziu în viață când se va confrunta cu probleme ce necesită o rezolvare într-o altă limbă. Aduceți mai mulți copii și lăsați-i să vorbească în engleză! Sau încercați să faceți o prăjitură împreună și identificați ingredientele. Va fi o activitate frumoasă și o amintire plăcută!

Ce facem la Fastrack English?

Toate lecțiile FTE încep cu un moment de socializare și acomodare, în care copiii au libertatea să-și aleagă activitățile și sunt încurajați să comunice între ei în limba engleza.
Momentele de joacă liberă, de la sfârșitul orelor, sunt un prilej pentru copii să reproducă cuvintele învățate în lecția de zi și să formuleze propoziții simple: “This is mom.” “It is blue.”
Fiecare lecție FTE are ce puțin un joc de echipa, în care copiii lucrează împreună, învață împreună, se încurajează și se ajută unii pe alții. Astfel de momente ajută la formarea echipei și legarea de prietenii între copii. S-a demonstrat că le este mai ușor copiilor să învețe într-un grup unit și omogen.

S-a demonstrat faptul că cei mici învață cel mai bine într-un grup, alături de alți copii de vârstă apropiată lor. Acest lucru le conturează personalitatea adultului ce va urma să devină: vor fi mai sociabili, mai încrezători în sine și competitivi, și se vor descurca mai ușor în multe situații. Aceste rezultate sunt mai greu de atins atunci când copilul este pregătit de acasă. Cei mai mulți copii chiar refuză să lucreze cu părinții, deoarece se simt presați de aceștia și de așteptările lor nerealiste. Învățarea unei limbi străine pentru un copil este un proces dificil, care nu trebuie să fie grăbit sau stresat. Cu FTE, limba engleză pentru copii va deveni un proces de învățare extrem de rapid și distractiv!

Asigură-te că micuțul tău va avea parte de cea mai bună educație și va deveni persoana care vrea el să devină înscriindu-l la cursurile FasTracKids. Puteți încerca o lecție demonstrativă completând informațiile din josul paginii.

De asemenea, nu uitați să vă abonați la newsletter pentru a nu rata noutățile FasTrack, noile articole și promoții!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *